Behandeling

Patienten in behandeling bij onze praktijk

Tijdens het behandeltraject besteden we veel tijd en aandacht aan onze patiƫnten. We nemen de tijd om u alles goed uit te leggen en u kunt altijd bij ons terecht met uw vragen. We maken kunstgebitten van de beste kwaliteit. Zo zorgen we ervoor dat u minimaal 5 jaar optimaal plezier heeft van uw kunstgebit. In vijf stappen naar een passend resultaat.

Eerste gesprek: intake

U kunt zonder verwijzing een afspraak maken voor een intakegesprek in onze praktijk in Alkmaar of Uithoorn. Dit eerste gesprek is een uitgebreide kennismaking. We spreken met u over uw mogelijkheden en geven uitgebreide voorlichting over het kunstgebit. U krijgt te horen wat de kosten zijn van het nieuwe kunstgebit en we leggen u uit hoe de vergoeding door de zorgverzekeraar werkt. We nemen een voorlopige afdruk van uw kaak en bepalen samen met u de kleur van uw tanden en kiezen. U kunt natuurlijk al uw vragen stellen. Het duurt gemiddeld enkele weken voordat uw kunstgebit klaar is voor plaatsing.

Neemt u uw verzekeringsbewijs alstublieft mee naar deze afspraak.

Tweede afspraak: definitieve afdruk

Tijdens de tweede afspraak maken we een definitieve afdruk van uw kaak. Ook leggen we vast hoe u dicht bijt. Nu kunnen we uw kunstgebit gaan maken. Dit doen we zelf, in onze praktijk.

Derde afspraak: passen

Tijdens de derde afspraak komt u passen. U ziet uw kunstgebit in was, al met tanden en kiezen, en kijkt samen met ons of het er goed uit ziet. Aanpassingen kunnen door ons nog ter plekke worden gemaakt. Pas als u en wij tevreden zijn, maken we uw definitieve kunstgebit gereed.

Vierde afspraak: plaatsen

Het is zo ver. Na de vierde afspraak verlaat u onze praktijk met een perfect passend kunstgebit. Natuurlijk zal het de eerste tijd nog wennen zijn aan uw nieuwe kunstgebit (ook als u al een kunstgebit gewend was) maar dat gaat meestal vanzelf weer over. Als u pijn houdt aan uw kaak, kunt u ons altijd bellen om dat te laten verhelpen.

Vijfde afspraak: controle

Enkele weken nadat u uw nieuwe kunstgebit heeft laten plaatsen, zien we u graag terug voor een controle.