Kunstgebit op implantaten

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een prothese in combinatie met implantaten in de kaak. Deze kunstgebitten zijn uitneembaar maar zitten stevig vast.

Een implantaat is een kunstwortel. Deze wordt in de kaak geplaatst. Hierop komt een drukknop. In de prothese komt een deel dat op de drukknop wordt vast geklikt. We noemen dit kunstgebit dan ook vaak een klikgebit.

Voordelen van een klikgebit

  • goede bevestiging op de kaak
  • draagcomfort, minder pijnlijke plekken
  • uitneembaar, dus blijft goed te reinigen
  • behoud van de kaak, deze slinkt minder
  • zit vast, waardoor u zich zekerder voelt

Overstap naar kunstgebit op implantaten

Het inbrengen van de implantaten in de kaak is een operatieve ingreep door een implantoloog. Dit gebeurt altijd poliklinisch onder een plaatselijke verdoving. We werken hiervoor samen met uitstekende implantologen. Als u van uw conventionele prothese overstapt naar een kunstgebit op implantaten, moeten dus eerst implantaten worden aangebracht in uw kaak. We passen meteen uw prothese aan zodat deze voorlopig ook op de implantaten gedragen kan worden. U kunt vervolgens vrij snel aan het behandeltraject voor uw nieuwe kunstgebit beginnen.

Niet meteen implantaten

Uw kaken zullen het eerste jaar nadat al uw tanden en kiezen getrokken zijn, nog behoorlijk slinken. Het is daarom niet verstandig om meteen voor implantaten te kiezen. Daarnaast wordt dat ook nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Na dit eerste jaar kunt u eventueel wel in aanmerking komen voor een kunstgebit op implantaten.

Wennen aan uw kunstgebit

In het begin zal u echt even moeten wennen aan uw nieuwe kunstgebit op implantaten. Ook als het een vervangend kunstgebit is. Kauwen en praten gaat anders dan u gewend bent. Ook kan het gebit pijnlijk aanvoelen. Over het algemeen duurt dat een paar dagen, maar soms kan het ook enkele weken duren voordat u helemaal gewend bent aan uw nieuwe kunstgebit.

Tijdens de behandeling begeleiden we u op een uitstekende manier met veel tijd en aandacht. Met een passend kunstgebit als resultaat. Met het juiste onderhoud hebt u vervolgens minimaal 5 jaar plezier van uw kunstgebit.