tandtechnici werken aan gebitsprothesen

Bij Tandprothetische praktijk Leeseman plaatsen we gedeeltelijke of volledige prothesen, ook in combinatie met implantaten.

Een kunstgebit is nodig als uw eigen tanden en kiezen niet meer te herstellen zijn. Zonder tanden en kiezen kunt u niet kauwen en praat u moeilijk. En geen of een slecht gebit ziet er ook gewoon niet mooi uit. Elk kunstgebit moet na een aantal jaar vervangen worden. Bijvoorbeeld omdat het kunstgebit losser komt te zitten door slinkende kaken.

Volledige prothese

Een volledige prothese vervangt alle tanden en kiezen. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een prothese in combinatie met implantaten in de kaak. Bij Behandeling leest u stap voor stap hoe we te werk gaan.

Gedeeltelijke prothese

Mist u een paar tanden of kiezen maar is de rest van uw gebit nog gezond, dan is een gedeeltelijke prothese ook mogelijk. U hebt voor een gedeeltelijke prothese een verwijzing van uw tandarts nodig. Deze beoordeelt ook of een gedeeltelijke prothese de eigen tanden en kiezen niet zal belasten Er zijn twee soorten gedeeltelijke prothesen: de frameprothese en de kunsthars plaatprothese met of zonder haakjes.

Immediaatprothese: uw eerste kunstgebit

Als u voor het eerst een kunstgebit krijgt, is dit een immediaatprothese. Dat is een uitneembare prothese zonder implantaten. Wij maken uw kunstgebit en dit neemt u vervolgens mee naar de tandarts. Die zal uw (overgebleven) tanden en kiezen trekken en het kunstgebit plaatsen. Als u voor het eerst een volledig of gedeeltelijk kunstgebit nodig heeft, kunt u daar best tegen op zien. Dat begrijpen we bij Tandprothetische praktijk Leeseman. Al meer dan 40 jaar helpen we onze klanten bij het aanmeten van een passend kunstgebit.

Wennen aan uw kunstgebit

In het begin zal u echt even moeten wennen aan uw nieuwe kunstgebit. Ook als uw oude kunstgebit wordt vervangen door een nieuw kunstgebit. Kauwen en praten gaat anders dan u gewend bent. Ook kan het gebit pijnlijk aanvoelen. Over het algemeen duurt dat een paar dagen, maar soms kan het ook enkele weken duren voordat u helemaal gewend bent aan uw nieuwe kunstgebit.
Tijdens de behandeling begeleiden we u op een uitstekende manier met veel tijd en aandacht. Met een passend kunstgebit als resultaat. Met het juiste onderhoud hebt u vervolgens minimaal 5 jaar plezier van uw kunstgebit.