Reinigings- en onderhoudsmideelen voor gebitsprothesen

Goed onderhoud garandeert optimaal plezier van uw kunstgebit. Net zoals bij eigen tanden en kiezen zijn goed onderhoud en regelmatige controles van uw kunstgebit erg belangrijk.

Onderhoud en controle

Met het juiste dagelijkse onderhoud heeft u optimaal plezier van uw kunstgebit. Ook raden we u aan uw prothese elke twee jaar te laten controleren. Voor de controle van uw kunstgebit ontvangt u van ons een uitnodiging. Zo houdt u minimaal vijf jaar optimaal plezier van uw kunstgebit. Als u implantaten heeft, gebeurt de controle hiervan door uw implantoloog. We raden u aan hier elk jaar naar te laten kijken.

Tips voor goed onderhoud van uw kunstgebit

  • poets dagelijks uw tanden en kiezen met een harde borstel
  • reinig ook uw kaken en masseer uw tandvlees met een zachte borstel
  • reinig uw kunstgebit en implantaten wekelijks met een speciaal reinigingsmiddel (bij ons verkrijgbaar).
  • gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen
  • doe ’s nachts uw kunstgebit uit, of in ieder geval de onderprothese
  • probeer niet zelf uw kunstgebit te repareren
  • kom elke twee jaar langs voor controle
  • bel ons met vragen of klachten (zie contactpagina)

Reparatie van uw kunstgebit

Het kan gebeuren dat een tand of kies afbreekt of dat er een scheurtje ontstaat in het materiaal (kunsthars) van uw prothese. U kunt uw prothese dan altijd laten repareren. Voor reparaties kunt u zonder afspraak tussen 9.00 en 16.00 uur langskomen bij onze praktijk in Uithoorn. Bij de praktijk in Alkmaar belt u voor een afspraak. Uiteraard proberen we u dan zo snel mogelijk te helpen.

Rebasing van uw kunstgebit

Uw kaken veranderen in de loop van tijd. Daarom kan het gebeuren dat uw kunstgebit op een gegeven moment niet goed meer past. We passen uw kunstgebit dan aan de veranderde vorm van uw kaak aan, zodat uw kunstgebit weer perfect past. Rebasing heet dat.

Vervanging van uw kunstgebit

Met goed onderhoud en controle heeft u minimaal vijf jaar plezier van uw kunstgebit. Elk kunstgebit moet op een gegeven moment wel vervangen worden. Bijvoorbeeld omdat het kunstgebit losser komt te zitten door slinkende kaakranden.